Hiilitassunjälki kompensoitu

Saaga koiranruoka on ensimmäinen koiranruoka, jonka hiilitassunjälki on kompensoitu. Hiilitassunjälki on termi, jolla olemme korvanneet yleisemmin käytössä olevan termin hiilijalanjälki - tuotetta kun käyttävät tassuttelevat koiraystävämme.

Käytännössä hiilitassunjälkikompensaatio tarkoittaa, että tuotteisiin käytettyjen raaka-aineiden ja pakkausmateriaalien valmistuksen ja kuljetuksen tuottamat hiilidioksidipäästöt on laskettu ja vastaava määrä on vapaaehtoisesti hyvitetty.  Hyvitys tehdään osallistumalla johonkin hiilidioksidia ilmakehästä vähentävään projektiin ja kohde voi ajoittain vaihdella.

Kompensaation ideana on rahoittaa jotain, jolla voidaan vähentää ilmakehästä vastaava määrä hiilidioksidia, kuin tuotteen raaka-aineet, pakkaus, valmistus ja kuljetus ovat synnyttäneet.  Hyvä tapa vähentää hiilidioksidia on metsitys, sillä puut ottavat ilmasta hiilidioksidia ja tuottavat tilalle happea yhteyttäessään. Tällä hetkellä myynnissä olevien Saaga-tuotteiden kompensaatio on tehty osallistumalla Brasiliassa Fazenda Savannah metsitysprojektiin. Projekti on erittäin ajankohtainen, sillä Brasiliasta on hävinnyt valtavasti metsää muun muassa metsäpalojen takia. 

Lue lisää metsitysprojektista (englanniksi) >>