Tietoa omistajalle 


Koira on lihansyöjä

Koira on luonnostaan lihansyöjä ja voidakseen hyvin sen tulisi saada ravinnostaan runsaasti lihaa. Koiran lyhyt ruuansulatuskanava, hampaat ja ruokailutavat ovat kehittyneet erityisesti eläinperäisen ravinnon pureskeluun ja hyödyntämiseen. Näihin seikkoihin pohjaten SAAGA-koiranruuat sisältävät runsaasti ravitsevaa kananlihaa, kalaa ja kananmunaa, jotka tarjoavat erinomaisen proteiinilähteen koiran ruokavalioon. Koirat suosivat luonnostaan runsaasti lihaa sisältävää ravintoja ja tästä syystä SAAGA miellyttää monia vaativatkin makutottumukset omaavia koiria.

Lihan ohella SAAGA-täysravinnot sisältävät proteiinirikasta hernettä eläinvalkuaista täydentämään. Ravinnosta saatavat hiilihydraatit antavat lisäenergiaa, joiden lähteenä Saaga-täysravinnoissa on käytetty helposti sulavia riisiä, ohraa ja vatsaystävällistä kauraa.


Tärkeät aminohapot

Ilman lihaa koira ei voi yksinkertaisesti tulla toimeen. Lihan proteiinit pilkkoutuvat kehossa aminohapoiksi, jotka ovat elimistön ja lihasten tärkeitä rakennusaineita. Kananliha sisältää parhaan aminohappokoostumuksen koiran tarpeisiin. Tästä syystä SAAGA-täysravintojen ensimmäinen valmistusaine on kana. Hyvinvoivalla koiralla on kiiltävä turkki, terve iho ja vahva lihaksisto. SAAGA-koiranruokaa tarjoamalla varmistat koirallesi päivittäin kaikki tarpeelliset aminohapot ja sopivasti energiaa hyvään terveyteen.


Valmistusaineluettelon tulkitseminen

Koiran täysravintojen valmistusaineluetteloa tarkasteltaessa on syytä kiinnittää huomiota raaka-aineiden järjestykseen. Ensimmäisenä mainittua valmistusainetta on ruuassa eniten, viimeiseksi mainittua vähiten. Jos lista alkaa kasvikunnan tuotteella, kuten viljalla, saattaa lihan määrä olla liian niukka. Jos taas ensimmäinen raaka-aine on liha, on todennäköistä, että ravinto sisältää eniten koiralle tarpeellista eläinperäistä proteiinia. SAAGA-täysravintojen ensimmäinen valmistusaine on kana. Kana on ravinnoissa jauhona, eli täytenä tavarana ilman tuorelihassa olevaa nestettä.

Täysipainoisissa ja laadukkaissa täysravinnoissa on tasapainotettu koostumus eikä mitään liikaa tai liian vähän. Ravintoaineissa tärkeää on niiden sopiva saanti oikeassa suhteessa. Liian paljon jotakin tiettyä ravintoainetta saattaa johtaa terveysongelmiin siinä missä jonkin ravintoaineen liian vähäinenkin määrä. Myös eri ravintoaineiden suhteet ovat tärkeitä - epätasapaino saattaa näkyä terveysongelmina.


Terveyttä tukevat ominaisuudet

SAAGA on ainoa marketista saatava koiranruoka, jossa on mukana nivelaineet ja prebiootit.

Koiran nivelistä kannattaa huolehtia ajoissa. Erityisesti aktiiviset, suurikokoiset tai ikääntyvät koirat hyötyvät nivelaineista, joita SAAGA-täysravintoihin on lisätty. Nivelaineet ovat ruston rakennusaineita ja pehmustavat nivelet iskunkestäviksi. Kondroitiinisulfaatin ja glukosamiinin yhdistelmä voi ennaltaehkäistä ja helpottaa nivelrikkoa ja sen oireita.

Terve vatsa ja ruuansulatuskanava ovat koiran hyvinvoinnin perusta. Sulamattomat kuidut, eli prebiootit ruokkivat ja suojelevat ruuansulatuskanavan hyvää tekeviä bakteereja. Prebiootit tukevat ja tasapainottavat ruuansulatusta - tulokset huomaat mm. helposti kerättävistä kiinteistä jätöksistä. Prebiootit tehostavat ravinteidenottoa ja immuunipuolustusta vähentäen koiran sairastumisriskiä. 


Ruoan vaihtaminen

Täysravinnon vaihtamisessa maltti on valttia. On normaalia, että koira saattaa reagoida ruokinnan muutoksiin esim. vatsallaan ja siksi vaihdos on hyvä tehdä asteittain noin 10 vuorokauden kuluessa. Tämä tapahtuu sekoittamalla uutta ravintoa vanhan joukkoon lisäämällä vähitellen uuden ja vähentämällä vanhan ruuan osuutta annoksesta. Jos koiran vatsa menee löysälle, voidaan ottaa askel taaksepäin. Mitä enemmän uusi ruoka poikkeaa vanhasta (esim. lihan lähteen tai käytettyjen kasvivalkuaisten osalta), sitä varovaisemmin muutos kannattaa tehdä. Lopulliset johtopäätökset uuden ruuan sopivuudesta voidaan tehdä useiden kuukausien päästä, kun elimistön sopeutumisvaihe on päättynyt.


Vastuullinen valinta

Saaga on ensimmäinen koiran täysravintosarja, jonka hiilitassunjälki on hyvitetty. Hiilitassunjälki on termi, jolla olemme korvanneet yleisemmin käytössä olevan termin hiilijalanjälki - tuotetta kun käyttävät tassuttelevat koiraystävämme.

Käytännössä hiilitassunjälkikompensaatio tarkoittaa, että tuotteisiin käytettyjen raaka-aineiden valmistuksen ja kuljetuksen tuottamat hiilidioksidipäästöt on laskettu ja vastaava määrä on vapaaehtoisesti hyvitetty.  Tällä hetkellä myynnissä olevien Saaga-tuotteiden kompensaatio on tehty osallistumalla Brasiliassa Fazenda Savannah -metsitysprojektiin. 

Päästökompensoinnilla pyrimme osaltamme turvaamaan tulevaisuuden planeetallemme ja seuraaville eläin- ja ihmissukupolville.


Helposti saatavilla

Saagan tarina alkoi alkuvuodesta 2019, ja markkinoille se saatiin saman vuoden syksyllä. Saagan tasoiset koiranruuat ovat perinteisesti olleet saatavina vain lemmikkialan erikoisliikkeistä. Halusimme kuitenkin tuoda korkealaatuisen ja hinta-laatusuhteeltaan verrattoman täysravinnon helposti kaikkien koiranomistajien saataville myös päivittäistavarakauppoihin. Laadukkaan, koiran lajityypilliset tarpeet huomioivan koiranruuan ostaminen käy siis helposti omien ruokaostosten ohessa.